DET SKAL DU BRUGE
(4 pers.)

1-2 lammekroner – afhængig af antal gæster
Masser af frisk mynte
Bredbladet persille
Saft og fintrevet skal af 1 øko-citron
3 fed hvidløg
4 lime
4 peberfrugter i forskellige farver
8 forårsløg
1 lille squash
300 g. bulgur
Havsalt og kværnet peber

Opskrifterne er leveret i samarbejde med Madfar.

Læs mere på www.madfar.dk

Sådan gør du

Skær lammekroner i små chops med benet ved. Knus 1 stor håndfuld mynteblade i en morter med 3 fed hvidløg, havsalt, saft og fintrevet skal af 4 lime.
Rør massen sammen med 2 dl. olivenolie.

Kom lammekoteletterne i en stor frostpose, hæld marinaden over, og køl gerne i 12-24 timer.

Bulgursalat:

Tilbered bulguren efter pakkens anvisning. Grill peberfrugter på alle sider. Kom dem herefter i en lufttæt beholder i 15 minutter. Træk så skindet af, og skær dem i tynde strimler.

Skær forårsløgene i tynde ringe. Skær squashen i strimler på langs og grill dem. Pensl evt. med olivenolie undervejs. Vend hele salaten sammen i et fad. Smag til med citronsaft, citronskal og havsalt.

Tag lammet ud af køl 45 minutter før det skal grilles. Bruger du kuglegrill, så lav en 50/50, så du kan grille både direkte og indirekte. Start med at grille lammechopsene direkte, så de får farve. Flyt dem rundt, og vend hyppigt.
Kom herefter låg på et par minutter.

Anret chops på bulgursalten, og drys med ekstra havsalt, limesaft og hakket
mynte, samt evt. hakket persille.

Vintips

Påskelammet her har en dejlig dyb frisk smag, så det kræver en vin der kan følge med. En Gigondas fra Rhône vil passe godt til både lam og bulgur.
Man kan også bruge både Sangiovese fra Toscana og Malbac fra Chile.
Hvis man har en nørdet vinmand i nærheden, der har en orange vin, gerne fra Nordpiemonte eller Friuli får man masser af noter der passer godt med det myntemarinerede lam.

Anbefalede vine

[nectar_woo_products product_type=”all” category=”all” columns=”3″ per_page=”3″]

Seneste opskrifter

The Heart Attack Chocolate Mousse

17. april 2018

Lam med Tomatsalsa

17. april 2018

Patatas Bravas med aioli og Tomatsauce

17. april 2018

Bruschetta med Ibéricoskinke (sortfodsskinke)

17. april 2018

Anmeld opskriften
recipe image
Opskrift
Lammechops med bulgursalat
Offentliggjort
Gennemsnits Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)