Manden bag opskrifterne

Der er en gut, du skal vide hvem er. Manden bag opskrifterne.

Et barn af 70’erne, der har læst kogebøger side om side med tegneserier, og nærmest er vokset op i en køkkenhave.

En mand der finder sin inspiration i det enkelte med fokus på de gode råvarer. Her er der tænkt på det nære, det ægte og glæden ved et godt måltid mad i hverdagen, hvor det hele godt kan gå lidt stærkt.

Det er Madfar der er kilden til de opskrifter, du kan læse her på siden, og finde i din Winebox. Ingen opskrifter er tilfældigt udvalgte. Madfar er første mand ved glasset, når vi udvælger nye vine, og først når næste kasses indhold er besluttet, sætter han tankerne i gang, for at skabe en de helt rigtige retter til de udvalgte vine.

For at du kan lære ham lidt bedre at kende, har vi bedt ham svare på tre hurtige spørgsmål om mad, interesser og selvfølgelig vin.

Hvad er din livret?

”Den er svær. Hvor mange må man vælge? Hvad med én til hver sæson, haha? Skulle jeg snuppe tre retter så må det blive:

1. Grillet flæskesteg. Denne her er bare altid et hit hos mig. Den får en ekstra dimension af en tur på grillen.

2. Fish & Chips. Det er dejlig simpelt, og det smager bare godt!

3. Rørt tatar med fritter. Igen vinder det simple. Når den er lavet perfekt, sidder den lige i skabet.

Generelt er jeg en sucker for god, gammeldags mad, så hvis der kunne komme flere med på listen, ville andesteg, braiserede svinekæber og alskens god vintermad komme ind på de næste pladser.”

Hvad laver du i din fritid?

”Bom bom… sover, spiser og arbejder, haha.

Nej jeg prøver da at holde mig lidt i gang. Jeg dyrker lidt Crossfit, og løber trailløb af og til.

Derudover har jeg en køkkenhave, og forsøger ellers jeg at bruge så meget tid med familien som muligt.”

Hvilken vin holder du mest af?

“Jeg er mest til de franske vine.

En knivskarp Chablis fra Bourgogne vil ofte være en favorit. Det er det samme for Pinot Noir fra Bourgogne. De kan være helt fantastiske.

Hvis vi skal udover Frankrigs grænser, kan jeg rigtig godt lide de Californiske Zinfandels.”

Mere om Madfar

Udover at være madekspert for Winebox, er Madfar selv en aktiv mand online. Du kan læse meget mere om ham på www.madfar.dk samt på en håndfuld sociale medier: TwitterFacebookYoutube og Instagram

Se Madfars seneste Winebox-opskrifter

The Heart Attack Chocolate Mousse

17. april 2018

Lam med Tomatsalsa

17. april 2018

Patatas Bravas med aioli og Tomatsauce

17. april 2018

Bruschetta med Ibéricoskinke (sortfodsskinke)

17. april 2018

Boeuf sauté Stroganoff à la Gastromand

6. marts 2018

Italienskglaseret lam, asparges, små gulerødder og pastinakcreme

6. marts 2018

To slags fisk med grøntsager og kartoffelsalat

6. marts 2018

Pasta alla Puttanesca – luderens pasta!

6. marts 2018

Helstegt kylling med ramsløgpesto og puylinser

6. marts 2018

Saltede mandler

28. december 2017

Rødvinsmarineret fasan, jordskokkemos og chips

28. december 2017

Letrøget kammusling på skovtur

28. december 2017

Osso Buco, Risotto alla Milanese, Gremolata

28. december 2017

Nytårskur: Vildsvineburger med grønkålsslaw

28. december 2017

Suveræn Pasta Carbonara – vores favorit!

8. november 2017

Fasanbryst med jordskokkepuré, kål og bacon

Fasanbryst med jordskokkepuré, kål og bacon

8. november 2017

Perfekt langtidsstegt and

8. november 2017

Glaserede svinekæber på skovtur

8. november 2017

Koldrøgede rejer, rygeost, rugbrød og grønt

8. oktober 2017

Friskskudt råbuk med cremede bønner

8. oktober 2017

Boeuf Bearnaise

8. oktober 2017

Stegt kylling, citron og salvie

5. juli 2017

Pulled pork i ovn

5. juli 2017

Gratinerede østers

5. juli 2017

Tomat chutney

4. maj 2017

Rørt tatar med aquavit

4. maj 2017

Flyverspyd med sur-sød sauce

4. maj 2017

opskrift på lammechops med bulgursalat

Lammechops med mynte og bulgursalat

7. april 2017

carpaccio surf n turf

Carpaccio Surf ‘N Turf

7. april 2017

lun steak salat

Lun steaksalat med bagt parmasan

7. april 2017

bolognese

Bolognese på den nemme måde

2. marts 2017

caesarsalat og hvidvin

Caesarsalat – helt klassisk

2. marts 2017

grillet striploin med rødvin

Grillede Steaks Af Striploin med Sort Bønnesalat

2. marts 2017

Bagte figner med honning og bleu dauvergne

Bagte figner med honning og bleu d’Auvergne

30. januar 2017

Hvid choklade panna cotta med friske bær

Hvid chokolade panna cotta med friske bær

30. januar 2017

Lammespid med stegte østershatte og bagte fennikel

Lammespid med stegte østershatte og bagte fennikel

30. januar 2017

Risotto med svampe og græskar

4. januar 2017

Ravioli med krydret tomatsauce

4. januar 2017

antipasto med hjemmelavet pesto

Antipasto med hjemmelavet pesto

4. januar 2017

Kransekage

5. december 2016

Stegt and

5. december 2016

Kotelet af kalvemørbrad med cremet Castello sauce

5. december 2016

Ovnbagt torsk i kokosmælk og gurkemejeris

15. november 2016

Langtidsstegt lammekølle

15. november 2016

Gullashgryde

15. november 2016

Lammegryde med grillet polenta

26. oktober 2016

Skaftkotelet med grillet grønt

26. oktober 2016

Grydestegt kylling med sovs og surt

26. oktober 2016

Winebox