Lidt om Bacchus Box

Bacchus Box er forholdsvis nye i vinbranchen. Med opstart i 2018 er de en ny vinklub, som med deres egen beskrivelse tager deres medlemmer med på et tematisk og vinfyldt eventyr hver eneste måned.

Ændring af koncept

Siden jeg modtog min kasse til anmeldelse, har gutterne fra Bacchus Box ikke ligget på den lade side. Konceptet er blevet ændret, så i stedet for at man kan vælge mellem 3 eller 6 flasker, er der nu kun én kasse, hvor man kan vælge mellem blandet eller udelukkende rødvine.

Konceptet går kort og godt ud på, at de laver en kasse som er knivskarp på værdien.

Boxen koster således nu 299,- pr. stk. og man kan frit vælge, om man ønsker den leveret hver måned, hvad 2. måned eller hver 3. måned.

Som velkomsttilbud kan du få din første boks til 199,-. Udregnet for februars boks betyder det en besparelse på 344,- inkl. fragt.

MEN – selvom gutterne fra Bacchus Box har været lynhurtige til at ændre deres koncept (eller at jeg har været langsom) følger her min anmeldelse af november måneds kasse.

Bacchus Box anmeldelse

Bacchus Box består af 3 vine, en vinguide og en fin lille stofpose

Kassen og indholdet

 

En Bacchus Box en fin kasse. Ikke så meget pis. Logoet er trykt på kassen, og man kan mærke indholdet er pakket solidt.

Jeg må indrømme indholdet af Bacchus Box’en overrasker positivt. Udover de tre vine, som selvfølgelig er omdrejningspunktet, lå en handy lille stofpose, og ”Bacchus Bladet” som er et tematiseret blad, skrevet til månedens Bacchus Box.

Og det blad er jeg imponeret over!

Bacchus bladet

 

Kvaliteten og designet er ret vildt i forhold til, hvad jeg ville forvente af en medfølgende guide. Temaet for denne kasse (modtaget i november) var Black Friday. Meget passende var coveret på Bacchus Bladet sort, og fokus lå på Black Friday, og derfor meget naturligt Amerikanske vine.

Bladet tager sig god til at til at præsentere tema, vinhuse og selvfølgelig vinene, der både kommer med en fyldig beskrivelse, ”Oneliners” til værten en hurtig tjekliste over druesammensætning, duft, smag og forslag til mad. Derudover de lidt mere overfladiske råd til musik man skal lytte til, og hvilken stemning man skal drikke den i.

Beskrivelserne er gode, omend en smule flyvske. Bacchus Box går ikke ned på Storytelling!

Kassen jeg testede var en 3-stk, og efter at have læst om vinene nåede jeg til tjeklisten og et lidt skuffende mad-match, der bød på kedelige Beef Jerkey, popcorn og chilinødder. Der havde jeg håbet på noget mere.

Heldigvis var der opskrifter med, som gav mere mening. Her var bl.a. Pulled Pork, rejegumbo og nem pandesauce.

Forordet fra Tobias informerede om en udvidelse af bladet, så jeg tænker det har været en smutter i opsætningen.

Bacchus bladet har masser af storytelling, madinspiration og info om vinene

Bacchus baskeren og Points

Som en fed feature, kan du hos Bacchus Box optjene points ved at anmelde, købe og meget mere. De points du optjener, kan du bruge i deres shop, eller på dit abonnement inde på din kundekonto.

Vinene

Dark Horse Chardonnay

Her er vi ude i en sammensætning af Chardonnay, Viognier og Gewurztraminer.

Det er en let tilgængelig vin, som jeg umiddelbart blev stor fan af. Den er blød, men har en fin rygrad, og så smager den bare rigtig godt.

Bacchus Box skriver Eg, blød og karamel. Specielt de sidste 2 kan jeg nikke genkendende til.

Vi er ude i en Crowd Pleaser, og det gør absolut ingenting. Jeg drak den til en gang pasta med laks, spinat, stegte champignon og ristede hasselnødder. Dertil var den fortræffelig.

Dark Horse Chardonnay hvidvin

14 Hands Run Wild

En amerikansk blanding, primært bestående af Syrah lægger basen for denne mørk-frugtige og meget bløde rødvin.

Den smager godt, men jeg ville nok være lidt varsom med maden, og vælge en fedtfattig ret, uden for meget syre.

Bacchus Box skriver at tanninerne er fløjlsbøde. Det er ingen underdrivelse.

Nogle vil føle vinen lidt bagkant til at holde balancen, men for de fleste vil det ikke være et problem, og denne vin kan blive en rigtig Crowd Pleaser, da den er meget nem at tage med i sofaen efter aftensmaden.

Den kan meget nemt drikkes uden mad!

14 hand run wild rødvin

Aphotic Dark Red Blend

Endnu et amerikansk druemix. Denne gang af Zinfandel, Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon.

Den har masser af god smag, og er godt blød. Jeg synes den minder en smule om 14 Hands Run Wild – dog med lidt mere rygrad.

Kæresten og jeg blev hurtigt enige om, vi var ude i endnu en vin, som er nem at tage med i sofaen, men jeg synes den klarede sig bedre til mad.

Jeg er i øvrigt også helt enig med Bacchusbladet, når de skriver, det er en god hverdagsvin. Det er der intet forklejnet i – det understreger blot, at vi er ude i en vin, der er nem at gå til, og som ikke stiller de store krav til en stor femretters middag.

Jeg kunne fint snuppe den til en gang pasta bolognese eller Bacchus Box’ hjemmelavede cheeseburger.

Aphotic Dark Red Blend rødvin

Afrunding

Bacchus Box er en spændende størrelse. Deres jargon og beskrivelse af vin, hører klart til i den friske ende, og det kan være dejligt befriende, at læse deres beskrivelser og historier.

Vinene vil helt sikkert få en stor fanskare. De er nemme at gå til, og hvad mange ville kalde “sikre hits”. Fælels for dem er, at de alle fungerer godt uden mad, hvilket jeg er meget begejstret for, for det betyder, de er nemmere at åbne  “bare fordi”.

I en Bacchus Box finder du ikke (i hvert fald ikke i denne) de sarte, spinkle vine. Det er heller ikke umiddelbart kompleksiteten der er i højsædet.

I stedet er der god, gedigen smag for alle pengene, og når man holder det hele sammen med det underholdende Bacchus blad, som ikke sparer på superlativerne, og af og til bliver lidt lang i spyttet, så synes jeg de holder sig på den rigtige side af stregen.

Tag Bacchus Box for hvad det er – når du skal have det sjovt sammen med flokken og der skal noget vin på bordet. Fyr den af og tag dig ikke selv alt for højtideligt. Så skal du nok blive glad for Bacchus Box.

Anmeldelser
Dato
Anmeldt
Bacchus Box
Rating
41star1star1star1stargray

Leave a Reply

Winebox